In Nigeria gaat de golf van geweld verder. Er zijn minstens 32 christenen gedood op 26 en 27 januari. Meerdere gebouwen werden afgebrand, waaronder het huis van een priester en een kerkgebouw. De terreur komt van islamitische extremisten in de staat Plateau, Nigeria.
 

De terroristische aanslagen door islamistische extremisten in Nigeria evolueren van erg naar erger. Het ziet er naar uit dat het geweld nieuwe vormen aanneemt. In december hadden de christenen met ontvoering en pesterijen te maken waar de extremisten nog geld eisten of andere dingen eisten voor de vrijlating van de ontvoerde christenen. Nu lijkt het dat ze dorpen en steden binnenvallen en proberen om zoveel mogelijk christenen af te slachten, zonder pardon. De golf van geweld tegen christenen wordt duidelijk brutaler.

Fulbe-herders

Een kerkgebouw van de organisatie COCIN  werd vernietigd in een aanval op het overwegend christelijke dorp Marish, op maandagavond 27 januari. Het was een van drie gemeenschappen in de provincie Bokkos die in gewapende aanvallen werden geraakt. De aanvallen waren het recentste bloedvergieten in een escalatie van geweld in de Plateau, waar eerder deze maand een islamitische militie van Fulbe-herders christenen in de gebieden Riyom en Mangu doodden.
 
De herders hebben 17 christenen gedood in de dorpen Marish en Ruboi, op maandag 27 januari. Onder de slachtoffer was ook een zwangere vrouw. De aanvallers staken ook meerdere huizen in brand. De dag voordien, zondag 26 januari, werden 15 christenen gedood in een aanval op Kwatas. Dat verklaarde Titus Ayuba Alams, voormalig voorzitter van het parlement van de Plateau. 
“De aanvallen vonden plaats tussen 7 uur ‘s avonds en 4 uur ‘s ochtends op Kwatas op zondag, en ook op maandag binnen hetzelfde tijdsbestek op Ruboi en Marish door de herders,” zei Alam.
 
Lees ook: 

Meer dan 1000 christenen gedood in Nigeria in 2019