In het West-Vlaamse Waregem is dinsdagnamiddag een 18-jarige jongen hardhandig in elkaar geslagen door een groepje Tsjetsjenen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Minstens één van de allochtonen is gekend bij de politie voor eerdere geweldsmisdrijven. Het slachtoffer diende klacht in bij de politie, al zou de politie dat afgeraden hebben uit vrees voor wraakacties. 

“Vier daders hebben mijn zoon achtervolgd en aan de kerk in het nauw gedreven”, vertelt de moeder van het slachtoffer aan Het Laatste Nieuws. “Hij kreeg een salvo slagen en schoppen te verduren, zelfs toen hij op de grond lag. Blijkbaar een vergelding voor een ruzie met een Tsjetsjeense jongen om een meisje een tweetal jaar geleden. Als dat al voldoende is om zo aangepakt te worden.”

Politie adviseert geen klacht neer te leggen

De 18-jarige jongen moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis, maar zelfs nu blijven de Tsjetsjenen hem lastigvallen. “Zijn kaak en hoofd zijn opgezwollen en zien blauw”, vervolgt zijn moeder. “Bovendien is hij erg bang geworden. Hij kreeg van de dader(s) ondertussen al bedreigingen. De rest van de week zal hij thuis moeten blijven. En daarna zal hij niet zoals steeds met de fiets of de bus naar school trekken, maar zal hij gebracht worden. Hij is te bang. We horen dat ze nog altijd naar hem op zoek zijn. Dat kan toch niet?”

Het slachtoffer zal klacht neerleggen bij de politie, tegen het advies van de politie in. “Ook al werd het zelfs door de politie afgeraden uit vrees voor represailles”, klinkt het. “Maar we vinden dat dergelijk zinloos geweld echt niet getolereerd kan worden en bestraft moet worden. In welke maatschappij leven we anders?”