In het Luikse Ferrières is afgelopen nacht een inbreker doodgeschoten. De bewoner van het huis vuurde rond 00.30 uur op drie individuen die bezig waren in te breken. Dat meldt La Dernière Heure.

De gebeurtenissen speelden zich afgelopen nacht af in het kasteel van My, in Ferrières, in de provincie Luik. Iets na middernacht werd de bewoner van het huis gewekt door verdacht lawaai. Hij greep naar een wapen en ging gaan kijken wat er aan de hand was. Hij stootte op drie mannen die met behulp van een ladder aan het inbreken waren. 

Gerechtelijk onderzoek moet nu verder uitzoeken wat er daarna precies gebeurd is, maar uiteindelijk opende het slachtoffer van de inbraak het vuur en raakte ten minste één inbreker. De drie dieven sloegen meteen op de vlucht. Een van de criminelen zakte na een paar honderd meter in elkaar. 

Onderzoek loopt

De broer van het slachtoffer van de inbraak was inmiddels ook ter plaatse en had de hulpdiensten verwittigd, want het slachtoffer die zich verdedigd had was onwel geworden na de gebeurtenissen. Toen de hulpdiensten ter plekke kwamen en hoorden wat er gebeurd was, gingen ze op zoek naar de inbrekers. In de nabijgelegen bossen vonden ze al snel een gewonde dief, waar ze hem tevergeefs probeerden te reanimeren.

De overleden inbreker was 21 jaar. De andere twee inbrekers zouden zijn vader en broer zijn geweest. Het parket van Hoei is een gerechtelijk onderzoek begonnen en onthoudt zich voorlopig van elke commentaar.

lees ook:

Asielzoekers breken in bij bejaard koppel en worden beschoten