Luchtvaartmaatschappij British Airways heeft met onmiddellijke ingang alle vluchten van en naar China geschrapt. De luchtvaartmaatschappij doet dit omwille van het al maar uitdijende coronavirus. Dat meldt De BBC. 

De Britse maatschappij heeft directe verbindingen met de Chinese steden Beijing en Shanghai. Die liggen op 1100 en 835 km van Wuhan, waar het virus uitbrak, maar zich almaar meer lijkt te verspreiden. De vluchten zijn momenteel tot het einde van de maand stilgelegd, aldus het bedrijf. Ondertussen kijkt men hoe de zaak evolueert. Groot-Brittannië adviseerde dinsdag aan zijn burgers niet naar China te reizen als dat niet absoluut noodzakelijk is. Het bedrijf vliegt wel nog naar Hong Kong, dat verregaande maatregelen nam om mogelijke besmettingen in te dijken.

De Britse regering zal ook Britten uit Wuhan en de aangrenzende Hubei provincie evacueren. Het zou om 300 personen gaan. Ook Japan en de VS evacueren hun burgers, net zoals veel EU landen, waaronder België. Australië zal 600 burgers die terugkeren uit China twee weken in quarantaine plaatsen op een afgelegen eiland. Het land houdt ook de Chinese vrouwenvoetbalploeg in quarantaine omdat ze eerder door Wuhan reisden. Mongolië en Noord-Korea sloten hun grenzen met China.

Andere bedrijven nemen maatregelen

Ook andere bedrijven nemen maatregelen tegen de uitbraak van het virus. De koffieketen Starbucks sluit 2000 afdelingen, dat is ongeveer de helft van al haar zaken in China. Ook Apple besliste om minder rond te reizen in China en de winkels korter open te houden. Haar fabrieken blijven langer gesloten. Toyota beslisten eveneens om haar fabrieken dicht te houden, alvast tot 9 februari. De Chinese regering besliste eerder al om transport in het land op een lager pitje te zetten om verspreiding van de ziekte tegen te gaan.