Een 34-jarige Afghaanse asielzoekers riskeert een celstraf van amper één jaar nadat hij in 2018 een minderjarig meisje aanrandde in Beringen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De advocaat van de asielzoekers vraagt om een “tweede kans” voor de man. 

In september 2018 wilde een meisje uit het Limburgse Leopoldsburg de bus nemen van Hasselt richting Beringen, wanneer ze plots benaderd werd door een man van buitenlandse origine. “Hoewel er weinig volk op de bus zat, ging de man toch naast het meisje zitten”, begint de procureur zijn verhaal. “Hij ging steeds verder toenadering zoeken en begon tegen het meisje aan te schuiven.”

Afghaanse asielzoeker

Maar daar bleef het niet bij. Vervolgens begon de man het meisje te betasten. “Hij raakte haar benen aan, legde zijn hand in haar knieholte en ging vervolgens verder richting heup en onder de bloes. Uiteindelijk kon het meisje de arm van de man klemmen, al bleven de handelingen wel duren tot aan het station in Beringen. Daar stapte het meisje zwaar onder de indruk af.”

Het meisje diende klacht in bij de politie, en zij kwamen door middel van gemaakte camerabeelden al snel uit bij een 34-jarige asielzoeker, afkomstig uit Afghanistan. Hij verblijft al een tijdje in een woning van het OCMW in Beringen. Toen hij geconfronteerd werd met de camerabeelden, beweerde hij dat hij de feiten vergeten was en waarschijnlijk dronken was. 

Woensdag verscheen de Afghaan voor de correctionele rechtbank van Hasselt. Daar werd een celstraf van één jaar geëist tegen de man, zelf hoopt hij er zonder straf vanaf te komen. Zijn advocaat vraagt de opschorting van de straf, waardoor die niet uitgevoerd wordt. “Dan geef je hem een volwaardige tweede kans en een blanco strafregister bij sollicitaties”, zei hij tegen de rechter.

Vonnis op 5 februari.