Leuven werd op oudejaarsnacht voor de zoveelste keer opgeschrikt door extreem geweld. De Leuvense politie voert nu een onderzoek naar een geval van de zware agressie. Een achttienjarige jongen uit Huldenberg werd toen met zware verwondingen in het gezicht afgevoerd naar het ziekenhuis. Dat brengt Het Nieuwsblad.

De achttienjarige Z. uit Huldenberg wou de overgang van oud naar nieuw afsluiten met een vriend op de Leuvense Oude Markt. Na een feestje in Brussel zakten de jongens omstreeks 5.30 uur ‘s ochtends af naar café Ambiorix.

Echter, voor ze nog maar iets konden bestellen, sprak een man hen in het Engels aan. Toen Z. duidelijk maakte dat hij de vreemde man niet verstond, werd die laatste agressief en sloeg hij met een fles in het gezicht van de jongen.

De jongen is dan met een ziekenwagen afgevoerd naar UZ Gasthuisberg, de agressieveling werd meegenomen naar het commissariaat voor verhoor. Na de afhandeling van de administratieve formaliteiten mocht hij beschikken. Binnenkort zal hij zich moeten melden voor verhoor. De politie voert het onderzoek en zal de camerabeelden bekijken en twee getuigen horen. Daarna wordt het dossier van slagen overgemaakt aan het parket, dat zal beslissen wat er moet gebeuren”, luidt het bij de Leuvense politie.

Z. werd met barstende hoofdpijn en een reeks hechtingen ter hoogte van zijn oog huiswaarts gestuurd. Hij zal er geen blijvende verwondingen aan overhouden.

Maatregelen werken niet

Burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) kondigde in augustus al aan dat er extra politie zou worden ingezet tijdens de weekenden. Dit na enkele extreme gevallen van zinloos geweld deze zomer. Zo werd een veertiger begin augustus met een kickbockstrap bewusteloos tegen de grond gewerkt. En in juni werd een jonge vrouw van 22 in elkaar geslagen door een agressief groepje allochtonen. Ook kwam er een systeem van “rode kaarten“, waarbij amokmakers tijdelijk het centrum niet meer in mogen. De problemen blijven echter aanhouden.