Moussa E. uit Mechelen is door de correctionele rechtbank vrijgesproken voor de aanranding van een jonge vrouw. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Voor het parket waren de feiten bewezen, maar de rechter volgde het pleidooi van de verdediging en sprak de allochtoon vrij wegens een gebrek aan bewijs. 

De feiten dateren van enkele maanden geleden en vonden plaats in Mechelen. Het slachtoffer, een jonge vrouw, was aan het joggen en terwijl naar muziek aan het luisteren. Daardoor hoorde ze haar aanrander, die achter haar kwam aangereden met een bromfiets, niet aankomen. Met zijn bromfiets reed de man tot naast de jonge vrouw, om vervolgens hard in haar billen te knijpen. Daarna reed hij weg met een stuk textiel over zijn nummerplaat zodat die niet leesbaar was.

Bewijzen tegen allochtoon niet voldoende

De vrouw diende klacht in bij de politie en zij kwamen na onderzoek uit bij een zekere Moussa E. uit Mechelen. Op basis van camerabeelden en de beschrijving van zijn bromfiets, kwamen de speurders terecht bij de allochtoon. Tijdens de huiszoeking die daarop volgde werden de zwarte kledij en de helm aangetroffen die de aanrander droeg op het moment van de feiten. 

Volgens het parket waren de feiten dan ook bewezen, gezien de aangetroffen goederen bij de huiszoeking en de camerabeelden. Het parket eiste dan ook een gevangenisstraf van 10 maanden voor Moussa E., maar die ontkende alles. “Wij benadrukken dat er enkel een vermoeden is van zijn schuld. Het slachtoffer heeft de achterkant van de aanrander gezien en kon zo mijn cliënt onmogelijk identificeren”, aldus zijn advocate. 

Dat pleidooi werd gevolgd door de correctionele rechtbank. Zij spraken de beklaagde vrij wegens een gebrek aan bewijs. Het is nog niet duidelijk of het parket in beroep gaat.