Een 45-jarige man met migratieachtergrond is vandaag veroordeeld voor de aanranding van een minderjarig meisje in Roeselare. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Daarnaast pleegde hij ook openbare zedenschennis tegenover twee minderjarige meisjes. Hij kreeg 6 maanden cel.

De feiten dateren van 29 april en vonden plaats in de Sportoase in het West-Vlaamse Roeselare. Een 45-jarige man van buitenlandse origine, Fethi K., was die dag alleen naar het zwembad gekomen, maar daar merkte hij twee jonge meisjes op. Hij achtervolgde hen en ging bij hen staan in de douches. Maar daar bleef het niet bij.

Aanranding en openbare zedenschennis

In eerste instantie ging hij tegenover de jonge meisjes staan en staarde hij de slachtoffers een tijdje aan. Vervolgens veranderde hij van douche en ging hij naast één van de meisjes staan. Nog voor de meisjes de kans kregen om weg te gaan, greep hij in het achterwerk van één van hen. Daarna draaide hij zich om en begon hij zich te masturberen.

Vandaag moest Fethi K. zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor de aanranding van het minderjarige meisje en openbare zedenschennis. Zelf ontkent de man dat hij het meisje heeft aangerand en dat hij zich gemasturbeerd zou hebben in hun bijzijn. Hij beweert dat hij zich gewoon grondig en veel aan het inzepen was.

De rechter achtte die beweringen niet geloofwaardig en veroordeelde hem voor beide feiten. Hij legde Fethi K. een effectieve gevangenisstraf op van zes maanden en een boete van 400 euro. Daarnaast mag hij tien jaar geen functie uitoefenen waarbij hij gezag heeft over minderjarigen. Ondanks de veroordeling zal hij gezien de lage strafmaat niet naar de cel moeten.