Twee allochtone jongemannen zijn vandaag door de rechtbank veroordeeld voor de zware mishandeling van een 24-jarige man. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Ze goten kokend water over het slachtoffer duwden hem van de trap. Ondanks hun veroordeling zullen de beklaagden niet naar de cel moeten. 

De feiten dateren van 23 juli 2018 en vonden plaats in het appartement van het slachtoffer in Kortrijk. Alphonse-Kevin S., een jongeman met migratieachtergrond, kreeg er onderdak van het slachtoffer, maar op een gegeven moment liep het mis.

Kokend water en van de trap geduwd

Om onduidelijke reden ontstond er ruzie tussen Alphonse-Kevin en de eigenaar van het appartement. Die ruzie escaleerde volledig en de allochtoon greep een kan met kokend water, die hij over de jongeman goot. Vervolgens nam hij een luchtdrukpistool en schoot hij een kogel tussen de ogen van het slachtoffer. Maar daar bleef het niet bij.

Op dat moment duikt ook een tweede allochtoon, Gacem B. (24), op in het verhaal. Samen met Alphonse-Kevin geeft hij het slachtoffer verschillende rake klappen en vervolgens duwen ze hem van de trap. Het slachtoffer raakte zwaargewond, wat ook de allochtonen al snel in de gaten kregen. Ze gooiden hem in een bestelwagen en lieten hem achter op de spoedafdeling van het ziekenhuis. 

De allochtone jongemannen zijn geen onbekenden voor het gerecht. Ze verschenen de voorbije jaren al verschillende keren voor de jeugdrechter. Vandaag verschenen de twee allochtone jongemannen voor de correctionele rechtbank van Kortrijk. De rechter veroordeelde Alphonse-Kevin S. tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar. Hij moet dus niet naar de cel. Gacem B. daagde niet op, hij kreeg een celstraf van 10 maanden, die dus ook niet uitgevoerd zal worden.