De 22-jarige Joël H., beter bekend als rapper JoeyAK, is opgepakt in het kader van de ontvoering van een 31-jarige Amsterdamse vrouw en haar kinderen. Dat meldt de Nederlandse krant Het Parool. Het slachtoffer werd zwaar mishandeld voor de ogen van haar jonge kinderen (3 en 7 jaar), maar kon gelukkig bevrijd worden door de politie.

Joël H., een jongeman van buitenlandse origine die door het leven gaat als JoeyAK, beschuldigde de vrouw ervan dat ze geld van hem had gestolen. Niet veel later werd de vrouw, samen met haar kinderen, ontvoerd uit haar huis in Amsterdam en naar een huis in Almere gebracht. 

Crimineel verleden

Het slachtoffer slaagde erin de politie te verwittigen en zij slaagden erin de vrouw en haar kinderen te bevrijden. De vrouw was er slecht aan toe en moest gewond naar het ziekenhuis worden gebracht. Ze werd zwaar mishandeld door haar ontvoerders, allemaal voor de ogen van haar jonge kinderen.

In het onderzoek naar de daders werden inmiddels tien verdachten gearresteerd, waarvan er vandaag nog zes in de cel zitten. De hoofdverdachte is dus Joël H., die in het recente verleden al verschillende veroordelingen opliep. Zo werd hij de voorbije jaren veroordeeld voor wapenbezit, diefstallen en inbraak. Daarnaast zou hij ook betrokken zijn bij tal van geweldsmisdrijven.