Bij een gewapende overval op de Carrefour in Turnhout is zaterdagavond bijna een dodelijk slachtoffer gevallen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Een jongeman van Afrikaanse origine wandelde de winkel binnen met een machete en sloeg daarmee de winkelverantwoordelijke op het hoofd. Hij moest zwaargewond naar het ziekenhuis worden gebracht, maar is inmiddels buiten levensgevaar. 

“Zaterdagavond rond 19.50 uur stapte een man de winkel binnen. Hij was volledig in het zwart gekleed en gewapend met een groot mes van 40 centimeter”, zo begint winkeleigenaar Emal zijn verhaal in Het Laatste Nieuws. De jobstudent die op dat moment aan de kassa stond kreeg de machete tegen zijn borst gedrukt en werd gedwongen om de kassa leeg te maken.

Machete-slag op hoofd

Maar de vrouw van eigenaar Emal zag alles gebeuren en liep naar achter in de winkel om de politie te bellen. Onderweg kwam ze de 23-jarige winkelverantwoordelijke tegen. “Toen hij hoorde dat er een overval bezig was, is hij meteen naar de kassa gelopen. Om zijn jobstudent te beschermen”, klinkt het. 

Toen hij aankwam bij de kassa viel de man de gewapende overvaller aan met een fles wijn. Op dat moment viel de bivakmuts van de overvaller af en is te zien dat hij een zwarte huidskleur heeft, een feit dat in de berichtgeving van andere media opvallend genoeg nergens vermeld wordt. Alle informatie over de dader zou nochtans van pas kunnen komen, gezien het feit hij sinds de overval spoorloos is. 

Voor hij wegvluchtte, sloeg hij echter eerst nog met zijn machete op het hoofd van de winkelverantwoordelijke. Als bij wonder overleefde die de aanval omdat de machete op zijn hoofd afschampte. Hij raakte wel zwaargewond en moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. Inmiddels zou de man niet meer in levensgevaar zijn, maar hij ligt wel nog op de afdeling intensieve zorgen.