In Rotterdam, Nederland, is vanochtend een Thalys stilgelegd nadat een man op de trein “Allahu Akbar” schreeuwde en andere mensen probeerde aan te vallen. Dat meldt het Nederlandse Algemeen Dagblad. De man werd opgepakt, het is nog niet duidelijk of hij een terroristische aanslag wilde plegen of wat anders zijn intenties waren. 

Het ging om de Thalys die om 6u15 vanuit Amsterdam was vertrokken richting Parijs. De trein stopt ook in Antwerpen en Brussel. Nog voor de trein in ons land was ging het echter al mis.

Aanslag verijdeld in Nederland? 

Een man op de trein gedroeg zich zeer agressief naar andere reizigers toe en zou ook geprobeerd hebben om andere mensen aan te vallen. Toen hij ook “Allahu Akbar” begon te roepen, brak paniek uit in de trein. Mensen liepen in paniek weg naar andere wagons in de trein en vreesden voor een terroristische aanslag. 

Zo ver kwam het uiteindelijk niet. Bij het eerstvolgende station, dat van Rotterdam Centraal, werd de agressieve moslim van de trein gehaald en gearresteerd door de politie. Zij doen nu verder onderzoek naar het motief of de bedoelingen van de man. Of hij ook effectief een terroristische aanslag wilde plegen, is vooralsnog niet duidelijk. 

Aanslagengolf

De voorbije dagen vonden opvallend veel terroristische aanslagen plaats in West-Europa. In Frankrijk werden op drie dagen tijd twee aanslagen gepleegd door radicale moslims, in Duitsland één.