Jean-Louis ‘Le Soumis’ Denis mag één maand lang het grondgebied van Molenbeek niet betreden. Dat heeft burgemeester Cathérine Moureaux (PS) beslist en bericht La Dernière Heure. Denis werd zo’n jaar geleden vrijgelaten na een veroordeling wegens het ronselen van moslimjongeren om de jihad uit te vechten in Syrië. Onlangs kwam aan het licht dat hij nog steeds radicaal islamisme verspreidt.

Hoewel ‘Le Soumis’ in Londerzeel woont, werd hij sinds zijn vrijlating meermaals gespot in Molenbeek aan de zijde van jongeren. Nu recent duidelijk werd dat de veroordeelde jihad-ronselaar allesbehalve gederadicaliseerd is in de gevangenis, heeft burgemeester Cathérine Moureaux (PS) beslist hem een plaatsverbod op te leggen. Gedurende één maand is het voor Denis verboden om het grondgebied van Molenbeek te betreden.

“Voor mij heeft Jean-Louis Denis niets te zoeken in onze gemeente”, verduidelijkt Moureaux. “Deze meneer blijft vasthouden aan zijn haatdragende boodschap, waar we onze jongeren tegen moeten beschermen. Gelet op zijn verleden als provocateur in de gemeente, neem ik mijn verantwoordelijkheid om de openbare orde niet te verstoren.”

Jean-Louis ‘Le Soumis’ Denis nog niet gederadicaliseerd

Denis werd zo’n jaar geleden vrijgelaten na een veroordeling in 2016 voor het ronselen van moslimjongeren om de jihad uit te vechten in Syrië. In de gevangenis werd hij begeleid om zijn radicale ideologie af te zweren, maar dat blijkt geen indruk te maken op de man. Zijn Facebook-profiel staat vol citaten, teksten en video’s waarin hij onder meer de democratie verwerpt, muziek onrein noemt en voorhuwelijkse relaties veroordeelt. Hij citeert ook radicale ideologen en jihadistische leiders. 

‘Le Soumis’ zette ook een bericht online dat aanzet tot hijra, migratie naar islamitische landen, maar ook een term die men gebruikt voor het afreizen naar Syrië. Vorige maand nog plaatste hij een afbeelding uit een IS-video.

Lees meer:

Vrijgelaten jihad-ronselaar doet gewoon verder