In het West-Vlaamse Gistel hebben een vader en zijn zoon vrijdagmiddag een inbreker op heterdaad betrapt en hem vervolgens overmeesterd. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het gaat om een man van buitenlandse origine die verdacht wordt van meerdere feiten. 

Vrijdagmiddag omstreeks 13u was de vader met zijn zoon aan het werk voor hun huis, toen ze plotseling lawaai hoorden aan de overkant van de straat. De mannen vermoedden meteen dat het om een inbraak ging en verwittigden de politie. Toen ze een kijkje gingen nemen, werd hun vermoeden bevestigd. Ze zagen verschillende deuren openstaan, en zagen vervolgens een onbekende man naar buiten wandelen. 

Inbreker overmeesterd

“Plots kwam een man in een zwart joggingpak naar buiten gewandeld”, vertelt de vader. “Hij wandelde weg langs een klein pad aan het huis en stak de baan over. Ik ben hem achterna gereden en ben beginnen claxonneren. Ik wilde die man opjagen, maar hij gaf geen kik. Plots begon hij te lopen. Hij probeerde weg te vluchten achter het bedrijfsgebouw naast onze deur.”

Maar dat lieten de vader en zijn zoon niet zomaar gebeuren. “Ik ben langs de ene kant van het pand gelopen, mijn zoon nam de andere zijde voor zijn rekening. Op die manier hebben we de inbreker kunnen insluiten. Hij kon geen kant meer op.” Ze werkten vervolgens de inbreker tegen de grond en probeerden hem in bedwang te houden. 

“Die inbreker woog zeker 130 kilo. Hij probeerde zich nog los te wrikken, maar wij wilden hem voor geen geld van de wereld laten lopen. Er gebeuren immers al zoveel inbraken in de regio”, klinkt het. “Of we geen schrik hadden? Helemaal niet. We hebben eigenlijk op geen enkel moment getwijfeld. Het ging allemaal zo snel, dat we er niet bij nagedacht hebben.