De politie van Brussel heeft zaterdagnamiddag zeven personen gearresteerd die tijdens een Turkse trouwstoet de openbare weg blokkeerden. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De voorbije jaren is het fenomeen van de buitenlandse trouwstoeten in opmars.

Trouwstoeten die voor veel hinder zorgen op de openbare weg, meestal van Turkse of Marokkaanse families, lijken een alsmaar groter probleem te worden in ons land. De afgelopen maanden zorgden tal van trouwstoeten in onder meer AntwerpenBorgerhout, Brussel, Genk, Maasmechelen, Ronse en Gent voor soms angstaanjagende taferelen en veel gevaar.

Verkeer in Brussel tijdlang stilgelegd

Afgelopen weekend zorgde een Turkse trouwstoet opnieuw voor ophef in het Brusselse. Plotseling stopten een tiental mensen met hun wagen in het midden van een drukke weg in Laken. “De bestuurders die aankwamen op de laan, reden aan zo’n 70 km per uur en moesten dus zo snel mogelijk stoppen”, klinkt het bij de Brusselse politie. “Dit is ongehoord.”

De politie kwam ter plaatse en arresteerde zeven personen. Er werden ook twee voertuigen in beslag genomen en een aantal pv’s opgemaakt voor verkeersovertredingen. Het verkeer lag een tijdlang volledig stil door de gebeurtenissen. 

Trouwstoet-plaag

Deze trouwstoeten, meestal georganiseerd door Marokkaanse of Turkse families, volgen elkaar de laatste weken en maanden in sneltempo op. Op korte tijd werden Genk, Antwerpen, Hasselt, Borgerhout en Maasmechelen het toneel van een trouwstoet en enkele weken geleden werd de A12 in de buurt van Brussel volledig overgenomen door allochtone feestvierders.

De feestvarkens zorgen traditioneel voor bijzonder veel hinder en gevaar. Ze blokkeren de weg, scheuren met gierende banden door drukke winkelstraten, zorgen voor een luid orkest van toeters, zetten oorverdovende muziek op en soms worden er zelfs geweerschoten gelost, zoals een tijdje geleden nog het geval was in Genk. Bovendien komen de amokmakers er vaak zonder straf vanaf.