Vorig weekend is de 20-jarige Tibo uit Marke slachtoffer geworden van zwaar zinloos geweld in Kortrijk. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Opvallend: de daders zijn Tsjetsjenen die gekend zijn bij politie en gerecht voor tal van andere feiten, maar de afkomst van de daders werd uit het HLN-artikel verwijderd. 

“We wilden er op het gemak eentje drinken”, zo begint Tibo zijn verhaal. Samen met enkele vrienden trok Tibo naar de Kortrijkse uitgaansbuurt, maar daar liep het al snel mis. “Omdat er binnen veel volk was, stonden we buiten op het terras. Op een bepaald moment zag ik hoe een vriend van me werd aangesproken door een trio dat hem een sigaret vroeg. Hij weigerde beleefd en dat konden ze niet appreciëren. Ik ging rustig vragen wat het probleem was, maar uit het niets sloeg een van de drie me vol in het gezicht.”

Tsjetsjenen gekend bij politie

De politie was op dat moment al aanwezig in de buurt en snelde meteen ter plaatse. “We kregen de raad om naar binnen te gaan, het trio moest vertrekken”, alus Tibo. “De agenten zeiden me dat de kerel die me geslagen had gekend was voor dergelijke feiten. ‘Laat hem met rust’, gaven ze mee. We probeerden toch nog het beste te maken van de avond, al spookte het voorval wel door mijn hoofd. Maar ik had niet het minste vermoeden van wat me nog te wachten stond.”

Anderhalf uur later wilde Tibo naar huis vertrekken, en ging hij zijn fiets halen in een nabij gelegen garage. “Toen ik de poort opende, tikte iemand me op de rug. Ik draaide me om en stond oog in oog met twee van de drie gasten die eerder voor moeilijkheden hadden gezorgd. Ze duwden me naar binnen, sloegen me verrot en schopten waar ze maar konden. Ik viel op de grond, maar ze trokken me recht om opnieuw zwaar te kunnen uithalen. Tegen twee man had ik geen verhaal. Ik dacht alleen aan mijn defibrillator waarmee ik al vrijwel m’n hele leven rondloop. Die moest ik beschermen, want een kwalijke trap kan zomaar een shock veroorzaken en dan is het gedaan met mij.”

Tibo moest met spoed naar het ziekenhuis worden afgevoerd, waar ernstige verwondingen werden vastgesteld. Hij liep kneuzingen op over zijn hele lichaam, maar zijn gezicht is er het ergst aan toe. “Mijn neusvleugels zijn kapot, het neusbeen is verbrijzeld. Er was ook overal bloed. Maandag komt er plastische chirurgie aan te pas om weer iets van mijn neus te maken.”

De daders blijken overigens ontzettend trots te zijn op wat ze gedaan hebben. Ze plaatsten beelden van het geweld op Facebook en Instagram.