In Sinaai, een deelgemeente van Sint-Niklaas, heeft zich vrijdagavond een brutale homejacking afgespeeld bij een echtpaar en hun twee kinderen. Dat meldt onder meer De Standaard. Vermoedelijk vier gangsters bonden de man en zijn vrouw vast en sloten hun kinderen op. De daders gingen aan de haal met de auto van het gezin en waarschijnlijk nog een beperkte buit van geld en enkele waardevolle spullen.

Vermoedelijk vier gangsters vielen vrijdagavond tussen 21u00 en 21u30 binnen in de woning van een loodgieter in Sinaai, nabij Sint-Niklaas. Onder bedreiging van de gewapende mannen werden de loodgieter en zijn vrouw vastgebonden in het magazijn van de man, dat naast de woning is gelegen. De twee kinderen werden opgesloten in een wc-ruimte. Na afloop konden ze zich zelf losmaken om de hulpdiensten te bellen.

(lees verder onder de tweet)

Slachtoffers in shock na gewelddadige homejacking

Bij de aanvaring met de gangsters raakte de man gewond. De vrouw verkeert in shock na het gewelddadige optreden van de homejackers. Beide slachtoffers werden achteraf naar het ziekenhuis overgebracht. 

De daders – vermoedelijk vier mannen – zijn vooralsnog spoorloos. Ze gingen aan de haal met de auto van het gezin. Er zouden ook geld en enkele waardevolle spullen gestolen zijn, maar de buit lijkt voorlopig eerder beperkt.

Het parket van Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart.