Rond 4.45u woensdagnacht is er opnieuw een schietincident geweest in Antwerpen. Deze keer vonden de feiten plaats aan een appartementsblok recht tegenover het huis van burgemeester Bart De Wever in Deurne. Dat brengt de Gazet Van Antwerpen.

Een bewoonster zag het incident gebeuren en verwittigde de politie. De dader is kunnen ontkomen. Het is momenteel nog onduidelijk wie het doelwit van de aanslag was. De federale politie en het parket van Antwerpen zijn momenteel ter plaatse.

Volgens Johan Vermant, de woordvoerder van De Wever is de burgemeester van Antwerpen ook wakker geworden van de schoten. “zijn situatie verschilt niet met die van alle andere Antwerpenaren die dit al in hun buurt hebben meegemaakt“.

Kristof Aert, van het Antwerpse parket, meldt dat er rond hetzelfde tijdstip nog een tweede schietpartij heeft plaatsgevonden in de Van Steenlandstraat, niet ver van de Herentalsebaan. Ook daar is op een woning geschoten.  

Mocro-oorlog

Antwerpen wordt momenteel geteisterd door een brutale drugsoorlog. De stad kent een ononderbroken stroom aan schietpartijen, granaatinslagen en andere vormen van geweld. Die oorlog wordt ook wel de mocro-oorlog genoemd, omdat het een gewapend conflict is tussen de verschillende drugsbendes – veelal van Marokkaanse origine

Het Antwerpse parket zal later communiceren over het incident.