Op een school in het Brusselse Vorst zijn vanmorgen rellen uitgebroken omdat de leerlingen ontevreden zijn met het examenrooster. Ze verschansten zich in de refter en braken daar alles af. Dat bevestigt de Brusselse politie aan Het Laatste Nieuws. Zij moesten massaal ter plaatse gaan om de situatie te bedaren.

De feiten vonden plaats op het Atheneum Andrée Thomas in het Brusselse Vorst. Het is niet de eerste keer dat de school het nationale nieuws haalt. In 2012 werd er actie gevoerd voor het dragen van een hoofddoek op school. Op het moment dat de school het dragen van een hoofddoek verbood, in 2007, telde de school het hoogst aantal leerlingen met hoofddoek in België. Maar liefst 136 van de 370 leerlingen droeg een hoofddoek.

Rellen

Vandaag geen rellen om hoofddoeken, maar over het examenrooster. Toen de leerlingen van de school vanmorgen hun examenrooster kregen, liep het mis. Woest trokken de leerlingen naar de refter van de school, waar ze zich verschansten en vernielingen aanbrachten. De politie moest massaal ter plaatse komen.

“Het gaat om een groot aantal leerlingen”, zegt politiewoordvoerder Kathleen Calie aan de Brusselse nieuwssite Bruzz. “Ze breken de boel af. Wij proberen in de eerste plaats de gemoederen te bedaren.” Enkele uren later zou dat gelukt zijn. “De gemoederen zijn intussen bedaard en we proberen nu tot overleg te komen”, klinkt het. 

De leerlingen van de school mochten de school verlaten. Eén van hen werd administratief aangehouden.