Dieven hebben deze nacht een ramkraak gepleegd op een Genkse juwelierszaak. Naar verluidt stalen ze een grote buit. De auto van de ramkrakers vatte vuur bij het inrijden van de etalage. Dat meldt Het Laatste Nieuws. 

De juwelier is er het hart van in. “We werken keihard en in één vingerknip is alles weg”, laat uitbater Murat Eren weten aan de krant.
Omstreeks 3u45 ramden enkele verdachten met een gestolen Seat de vitrine van de juwelier in de Hoevezavellaan. Gans de voorzijde van de zaak raakte zwaar beschadigd. De verdachten slaagden erin een grote hoeveelheid juwelen mee te nemen.  

De auto vatte vuur en werd door de ramkrakers in vlammen achtergelaten. Ze vluchtten te voet weg in de richting van de Risstraat. De verdachten zouden gekleed zijn geweest in witte overalls met zwarte maskers. De brandweer moest de uitgebrande wagen komen blussen. 

Levenswerk

Eigenaar Murat Eren uit Heusden-Zolder nam de zaak nog maar een jaar geleden over. “Rond half vier werd ik door de alarmcentrale gewekt. Toen ik aankwam, zag ik plots allemaal brandweer en politie”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Ja, de ravage is enorm. Ik denk toch dat mijn volledige etalage weg is. We gaan zien wat de experts zeggen, hoe groot de schade exact is. Ik weet nog niet om hoeveel buit het exact gaat, maar ik vertrouw op de politiediensten.” Hij ziet zijn levenswerk zo in enkele minuten tijd weggeroofd.

De politie kwam te laat om de daders te vatten. Het gerechtelijk labo voerde een sporenonderzoek uit. De federale gerechtelijke politie van Hasselt voert nu verder onderzoek naar de verdachten.