Een kleine maand geleden voerde de extreem-linkse PVDA actie tegen Starbucks aan het station van Hasselt. De internationale keten verkoopt er koffie aan een hogere prijs dan de vorige eigenaar, en dat was niet niet naar de zin van de communisten. Ironisch genoeg maken die zelf reclame voor hun acties op Facebook, zelf een machtige multinational. 

De komst van Starbucks wordt meestal door veel consumenten met open armen onthaald, maar de communisten in Hasselt waren minder gelukkig. Zij wijzen op een verdubbeling van de prijs voor een gewone tas koffie. Bij wijze van ‘ludieke actie’ besloten ze om zelf koffie te verkopen aan een nog hogere prijs: 4,5 euro.

De PVDA zegt via kopstuk Kim De Witte voor zo’n zaken lokale ondernemers te verkiezen. Die bieden democratische prijzen aan en kennen een persoonlijke bediening. Een uitzonderlijke appreciatie voor vrij ondernemerschap uit communistische hoek.

€ 83.000 voor Facebook

Toch lijken de communisten niet helemaal consequent te zijn. Zo wees Nick Vliegen (N-VA) er op Twitter op dat de PVDA sinds maart 2019, al meer dan 83.000 euro voor reclame aan Facebook alleen uitgaf. Dit sprong hem in het oog toen hij een gesponsord bericht zag over uitgerekend deze actie. Een groot bedrag voor een andere multinational dus.