De Franse politie heeft in Parijs mogelijk een aanslag voorkomen. Een dakloze man, die naar verluidt zichzelf omschreef als terrorist, bedreigde met een steekwapen agenten in zakenwijk La Défense en werd “geneutraliseerd”, zo melden persbureau AFP en de Franse politie zelf. Volgens Le Figaro stierf de man inmiddels aan zijn schotwonden. Geen enkele agent raakte gewond.

“Operatie aan de gang door de politie”, zo meldt de Twitter-account van de Parijse politie. “Een man bedreigde agenten met een blank wapen en werd geneutraliseerd door agenten van de interventiedienst. Vermijd de sector”. De omgeving is voorlopig afgesloten.

Aanslag Parijs verhinderd: Terrorist of dakloze met geestesproblemen?

Volgens het Franse persbureau AFP alsook BELGA zou een man met een steekwapen deze voormiddag rond 10u20 agenten hebben bedreigd. AFP citeerde hierbij een anonieme politiebron. De agenten vuurden zeker vijf maal hun wapen af, wat de kans op fataliteit hoog maakt. Andere rapporten spreken over zeven kogels in totaal, waarvan twee door een agent in opleiding. Geen enkele agent werd gewond.

Le Figaro rapporteert dat de man riep: “Ik ga jullie doden!” De potentiële terrorist zou een dakloze geweest zijn van ongeveer veertig jaar, en is inmiddels overleden, schrijft de Franse krant verder. Eerder zou hij werknemers van een bedrijf met een zaag hebben bedreigd. Een getuige meldt dat de dader letterlijk zei: “Ik ben een terrorist.” Verder onderzoek zal dit moeten nagaan.

Enkele maanden terug doodde een islamistische terrorist vier agenten in Parijs