Na berichtgeving over een geval van gaybashing in het centrum van Gent, raakt nu ook bekend dat twee tienermeisjes aangevallen zijn geweest in hetzelfde weekend. Een groep van zes jongens viel de meisjes aan en verkocht ze enkele rake klappen. Dat brengt Het Laatste Nieuws.

De meisjes hadden de kerstmarkt bezocht en waren op weg naar huis. De vader van het 15-jarige meisje reageerde voor de krant: “Mijn dochter stond met enkele vrienden aan de tramhalte ter hoogte van de Korenmarkt te wachten op de tram. Ze lieten per ongeluk een blikje vallen, maar een groepje gasten voelde zich geviseerd.”

Daarop gingen de jongens rond de vriendengroep staan en vielen hen lastig. Ze stapten mee de tram op richting het Sint-Pietersstation, en bleven hen intimideren. Omstaanders in de tram grepen niet in. Eens aan het station aangekomen ontspoorde het helemaal.

Schoppen en slaan

Er werd geduwd en getrokken. Daarop liepen enkele vrienden van het groepje weg waardoor twee meisjes achterbleven. Ze werden geschopt en geslagen door de zes jongens. De trambestuurder had tegen dan gezien wat er aan de hand was en waarschuwde de politie. De aanvallers vluchtten onmiddellijk weg.

De meisjes zijn daarop naar de spoedafdeling van het ziekenhuis gegaan. Daar werden ondermeer blauwe plekken en een scheur in de buikspier vastgesteld. Ze legden ook verklaringen af bij de politie.