De Oost-Vlaamse stad Ninove krijgt 1 miljoen euro van de Vlaamse regering om “samenlevingsproblemen aan te pakken”. Dat hebben Vlaams minister van Integratie Bart Somers (Open Vld) en de Ninoofse burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) bekendgemaakt en zo bericht Belga.

Met het geld wil het stadsbestuur van Ninove onder meer extra wijkagenten en maatschappelijke medewerkers inschakelen. De stad wordt namelijk geconfronteerd met criminaliteit en andere grootstedelijke problemen die overwaaien vanuit het nabijgelegen Brussel.
(lees verder onder de tweet)

Schaduw van Brussel

“Maatschappelijke werkers zullen niet meer achter hun bureau werken maar op locatie”, verduidelijkte burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) aan de zijde van Vlaams minister van Integratie en partijgenoot Bart Somers. “Zo kan je problemen effectief detecteren en de juiste hulpverlening aanbieden.” Somers prijst de plannen van Ninove, waar bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 Guy D’haeseleer (Vlaams Belang) en zijn Forza Ninove-lijst nog bijna de absolute meerderheid wegkaapten.

“Ninove doe dat op een verstandige manier” klinkt het bij Somers. “Duidelijk lijnen trekken en kordaat waar nodig. Maar er ook voor zorgen dat niemand achter blijft.” Volgens de Open Vld’er zijn de problemen in de Oost-Vlaamse stad “in de schaduw van Brussel” onder meer te wijten aan “de instroom van mensen met een soms zwakker profiel”.