Het sportmerk Nike heeft haar nieuwste collectie zwemkledij voorgesteld. De ‘Victory Swim Collection’ valt op door het bevatten van een hijab-badpak. Dat meldt Het Nieuwsblad. De multinational wil zo meer vrouwen bereiken. In dit geval (streng-)islamitische. 

Bij de introductie van het bedekkend pak, spreekt het merk over de sensatie van het contact met het water, de vrijheid van de gewichtloosheid en de meditatieve helderheid van het waterleven. 

Hijab is “Bescheiden kledij”

De collectie vertegenwoordigt Nike’s toewijding aan baanbrekende innovatie waardoor meer vrouwen zin krijgen om van sport te genieten.”
De ontwerpers zagen een kloof bij watersportkledij, vooral bij vrouwelijke zwemsters die niet willen kiezen tussen “bescheidenheid en beweging of comfort en zelfvertrouwen“. Bestaande kledij miste ofwel “bedekking of functionaliteit“. Hierdoor zou traditionele zwemkledij “een barrière zijn in plaats van een middel om van het water te genieten.”

De nieuwe collectie zal wereldwijd beschikbaar zijn vanaf 1 februari 2020.
Twee jaar geleden lanceerde Nike al de Pro Hijab, een hijab voor vrouwen die bedekt aan atletiek willen doen.