Afgelopen nacht, van maandag op dinsdag, is alweer een granaataanslag uitgevoerd. Een appartementsgebouw in het Antwerpse Wommelgem werd hierbij beschadigd. Dat zegt de lokale politie van de zone Minos en rapporteert Het Laatste Nieuws. Ontmijningsdienst DOVO is ter plaatse en de federale gerechtelijke politie is een onderzoek gestart. Opmerkelijk: vuilnisophaaldiensten troffen ook een verdacht tuig aan deze ochtend, aan de Vogelzanglaan aan het Kiel. Mogelijk ging het hier ook om een springstof of granaat. DOVO kwam tevens daar ter plaatse.

Omstreeks 04u30 deze ochtend vonden de feiten plaats, in de Melkerijstraat te Wommelgem. “Het gaat om een appartementsgebouw met vijf wooneenheden”, zo getuigt commissaris Johan Wonnink van de politiezone Minos via Het Laatste Nieuws. “De inkomhal is alvast beschadigd geraakt, bij daglicht zal de precieze schade allicht duidelijker worden. Het gebouw is ontruimd en er is buiten een perimeter ingesteld.” Er vielen geen gewonden of doden, maar het glas in de inkomdeur vloog aan diggelen door de ontploffing. De rest van de schade moet nog bepaald worden. Volgen DOVO werd er waarschijnlijk een granaat naar het gebouw gegooid.

Maandag werd dan weer een autohandel onder vuur genomen in de Wilrijk Oudebaan, wellicht de rechtzetting van een vergissing vorige week, toen in Ekeren een woning in de Oudebaan onder vuur werd genomen. Een bejaarde vrouw was hiervan het slachtoffer, gelukkig bleef ze fysiek ongedeerd. Ook vorige week werden woningen in Deurne en Merksem het doelwit van granaten en werd er een man in Borgerhout neergeschoten. Hij kon opgelapt worden in het ziekenhuis. Wellicht zijn alle bovenstaande incidenten gelinkt aan de opgeflakkerde cocaïneoorlog – ook wel mocro-oorlog genoemd – in en rond Antwerpen.

Nieuwe aanslag in Wommelgem volgt reeks aan incidenten op: Mocro-oorlog kent geen einde?

Deze gewelddadige drugsoorlog teistert Antwerpen nu reeds jaren. Eind 2017 bleek na een VRT-reportage van Pano nog maar eens hoe ernstig de drugproblematiek in Antwerpen is. De Vlaamse havenstad werd in 2016 nog genoemd als grootste cocaïnehaven van Europa. Allochtone bendes met Marokkaanse wortels – in Nederland vaak betiteld als de ‘Mocromaffia’ – zoals ‘de Turtles’ en ‘de Mixers’ domineren deze lucratieve en clandestiene drugshandel.

Deze ‘Mocromaffia’ is hecht verweven met verschillende islamitische gebedshuizen, maar heeft ook een flinke voet in het onderwijsveld, alwaar het leerlingen – veelal van allochtone afkomst – van kindsbeen af in de drugswereld trekt. De conflicten tussen de bendes leiden tot gewelddadige afrekeningen met spijkerbommen, granaten en schietpartijen

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken