De Israëlische premier Benjamin Netanyahu (Likoed) moest dekking zoeken tijdens een campagne-evenement, nadat een raket vanuit Gaza werd afgevuurd op de stad waar hij verbleef. Netanyahu strijdt op dit moment in de voorzittersverkiezingen van zijn partij.

Op een video was te zien hoe de Israëlische premier Benjamin Netanyahu (Likoed) samen met zijn vrouw Sara van het podium in Ashkelon geleid werden, nadat het raketalarm het evenement onderbrak. Later keerde Netanyahu terug naar het podium om zijn toespraak af te ronden. De raket werd onderschept door het ‘Iron Dome’-luchtverdedigingssysteem.

Voorzittersverkiezingen

De raket werd afgevuurd vanuit de Gazastrook. Na de aanval liet het Israëlische leger weten dat ze “een aantal Hamas-terreurdoelen in Gaza had aangevallen”. De raketaanval werd niet opgeëist. 

Vanaf vandaag beginnen de voorzittersverkiezingen in de Likoed-partij. De positie van Netanyahu binnen zijn partij is niet meer zo stevig als vroeger. Hij werd onlangs aangeklaagd wegens corruptie en het lukte hem de afgelopen twee verkiezingen maar niet om een nieuwe regering te vormen. Toch zal hij de voorzittersverkiezingen naar verwachting winnen.

Volgens zijn politieke tegenstanders reageert Netanyahu niet hard genoeg op de aanvallen vanuit Gaza. Het is de tweede keer dat Netanyahu tijdens een raketaanval van het podium geleid werd. In september moest hij al eens schuilen in de nabijgelegen stad Ashdod tijdens een raketalarm.