Mocromaffia-kopstuk Ridouan Taghi is opgepakt in Dubai. Hij was de meest gezochte crimineel van Nederland. Taghi wordt verdacht van betrokkenheid bij verschillende liquidaties – onder meer die van advocaat Derk Wiersum – en speelde een belangrijke rol in de cocaïnehandel.

De 41-jarige Ridouan Taghi werd door de Dubaise politie opgepakt in een villa. Volgens de Nederlandse politie kon hij opgepakt worden dankzij “intensieve samenwerking” met de Dubaise politie. Taghi zou het land met een vals paspoort en visum zijn binnengekomen. Hij gebruikte vervolgens verschillende identiteitsbewijzen om de politie te ontlopen.

Uitlevering Ridouan Taghi tegen eind februari

“Vandaag is Ridouan T. aangehouden. Voortreffelijk werk van de mensen van de politie en het OM die hier hard aan hebben gewerkt. Samen met de politie in Dubai. Bij de rechtstaat hoort dat we doorzetten in de opsporing. En mensen verantwoordelijk houden voor hun daden”, schrijft de Nederlandse minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus (VVD) op Twitter. Volgens de Nederlandse politie hebben zo’n 100 speurders meer dan een jaar aan de zaak gewerkt.

Het Nederlandse Landelijk Parket vraagt om de uitlevering van Taghi. De Nederlandse overheid verwacht dat de crimineel tegen eind februari terug in Nederland is, wanneer de eerstvolgende zitting in het proces tegen hem plaats vindt. 

Advocaat en broer kroongetuige afgemaakt

Taghi is de hoofdverdachte in het Marengo-proces, dat draait rond vijf moorden en verschillende moordpogingen. Een week nadat kroongetuige Nabil B. belastende verklaringen had afgelegd over Taghi, werd diens broer – die niet bij de zaak betrokken was – afgeknald in Amsterdam. In september werd ook Derk Wiersum, een van de advocaten van Nabil B., afgemaakt voor zijn huis in Amsterdam.

Amsterdam: Mocromaffia vermoordt advocaat getuige Nabil B.