Drie jongemannen van Afrikaanse origine hebben in Lier een 42-jarige man het ziekenhuis in geslagen omdat hij zijn gsm en portefeuille niet wilde afgeven. De politie is op zoek naar de daders en verspreidde daarom nu een opsporingsbericht via het programma Faroek

De feiten dateren van vrijdag 19 april en vonden plaats rond 17u30 tussen de Grote Markt en de Vismarkt in Lier. Het 42-jarige slachtoffer was op dat moment te voet onderweg naar de bank om geld af te halen, toen hij plots opmerkte dat hij achtervolgd werd. 

Gsm en portefeuille

“Ik hoorde mensen lopen achter mij en wilde net achterom kijken toen ik een slag recht in het gezicht kreeg”, vertelt de man. De Afrikaanse jongeman die de vuistslag gaf, eiste vervolgens de gsm en portefeuille van het slachtoffer. Dat weigerde de man en hij zette het op een lopen. De drie Afrikaanse jongemannen zetten de achtervolging in en slagen er enkele tientallen meters verder in om de man in te halen. 

“Toen is het eigenlijk echt begonnen”, klinkt het. De man kreeg een flinke duw en belandde op de grond. Op dat moment zijn de jongemannen beginnen inslaan en stampen op het slachtoffer, tot hij zwaargewond en bloedend op de grond lag. Toen grepen de daders de portefeuille van het slachtoffer en wilden ze ook nog zijn gsm nemen. 

Inmiddels waren ze door het vechten al op de Grote Markt beland, wat voor de overvallers het teken was om weg te vluchten. Hun buit: de portefeuille met daarin 15 euro. Tot op heden heeft de politie de daders niet kunnen vatten. Daarom verspreidden ze nu een opsporingsbericht via het VTM-programma Faroek. 

Het gaat om drie jongemannen met een donkere huidskleur. De jongeman die de eerste vuistslag uitdeelde heeft een kort rastakapsel en is ongeveer 1m90. Een andere dader heeft kort kroeshaar en droeg op het moment van de feiten zwarte sportieve kledij. Ook de derde dader droeg een trainingspak. Hij had een pet op. Het volledige opsporingsbericht kan u hier zien. 

Mensen die de jongeren in de reportage denken te herkennen, kunnen steeds contact opnemen met de politie. Dit kan op het gratis telefoonnummer 0800/30.300 en via [email protected]