Kyra Gantois heeft op Twitter enkele verwijten gegooid naar het hoofd van haar voormalige medestrijdster. In haar berichten neemt ze Anuna De Wever door de mangel omdat die volgens Gantois de geloofwaardigheid van Youth For Climate onderuithaalt.

Volgens Gantois is de doorreis van Anuna De Wever naar het Amazonewoud misplaatst. Er was tijd genoeg om naar Madrid te gaan, maar De Wever lijkt er eerder een vakantietrip naar Brazilië, Martinique en Aruba van te maken. Bovendien keert De Wever terug met een cargoschip, ook al een zeer vervuilend transportmiddel. 

Anuna De Wever heeft nog niet op de aantijgingen gereageerd.

Onenigheid

Gantois stapte eerder dit jaar uit de door haar en De Wever samen opgerichte beweging Youth For Climate. Ze had haar eigen, meer genuanceerde mening over bepaalde zaken, en dit werd haar niet in denk afgenomen. Ze zou zijn weggepest en uitgesloten binnen de organisatie. Zo had ze gezegd dat ze begreep waarom mensen voor het Vlaams Belang stemmen, zonder zich daarbij voor die partij uit te spreken. 

Het lijken moeilijke tijden voor de klimaatbeweging, want onlangs gaf Greta Thunberg toe dat de klimaatstakingen “niet hebben bereikt“.