Moussa E. verscheen vandaag voor de correctionele rechtbank in Mechelen omdat hij een jonge vrouw zou hebben aangerand toen ze aan het joggen was. Dat meldt Gazet van Antwerpen. De man reed met zijn bromfiets naast het slachtoffer en kneep vervolgens hard in haar billen. Zijn advocate vraagt de vrijspraak. 

De feiten dateren van enkele maanden geleden en vonden plaats in Mechelen. Het slachtoffer, een jonge vrouw, was aan het joggen en terwijl naar muziek aan het luisteren. Daardoor hoorde ze haar aanrander, die achter haar kwam aangereden met een bromfiets, niet aankomen.

Moussa E. 

Met zijn bromfiets reed de man tot naast de jonge vrouw, om vervolgens hard in haar billen te knijpen. Daarna reed hij weg met een stuk textiel over zijn nummerplaat zodat die niet leesbaar was. De vrouw diende klacht in bij de politie, zij kwamen na onderzoek uit bij een zekere Moussa E. uit Mechelen.

Het Openbaar Ministerie had een celstraf van 10 maanden geëist voor Moussa E., maar zelf ontkent hij de feiten. Zijn advocate vroeg in de correctionele rechtbank dan ook voor de vrijspraak. “Staat zijn schuld vast na het lezen van het dossier? Neen. De vaststellingen zijn niet van die aard om te zeggen dat Moussa met zekerheid de dader was”, aldus advocate Veronique Gysbrechts. 

Vonnis op 2 januari.