Islamitische Staat heeft zaterdag de terreuraanval op de London Bridge opgeëist. Bij de aanslag vielen twee doden. Ook de dader werd doodgeschoten.

Volgens de Islamitische Staat werd de aanslag op de Londen Bridge uitgevoerd door een van zijn leden. Volgens IS volgde de aanval op oproepen om toe te slaan in landen die deel uitmaakten van de coalitie die tegen IS strijdt. Dat maakte de terreurgroep zaterdag bekend via zijn persagentschap Amaq. De groep leverde geen enkel bewijs voor de beweringen. 

Vervroegd vrijgelaten

Usman Khan werd vrijdag in Londen doodgeschoten door de politie. Hij had twee mensen doodgestoken en nog drie andere verwond, alvorens hij door dappere omstaanders werd tegengehouden en uitgeschakeld. Khan droeg een namaakbommengordel. 

Khan zat vast omwille van een geplande aanslag op de Beurs van Londen. Ook zou hij een terreurkamp hebben willen oprichten in Pakistan. Hij maakte deel uit van de kliek rond de radicale islamist Anjem Choudary. Oorspronkelijk kreeg hij een gevangenisstraf voor onbepaalde duur, maar hij werd vervroegd vrijgelaten. Khan bezocht vrijdag een congres over de herintegratie van gevangenen, waar hij toesloeg.