De stemlokalen in het Verenigd Koninkrijk zijn net dicht en volgens de eerste voorlopige exitpoll van verschillende Britse televisiekanalen halen de Conservatieven van premier Boris Johnson een ruime meerderheid. Het is het beste resultaat voor de Conservatieven sinds 1987.

Volgens de eerste voorlopige exitpoll lijkt de gok van premier Boris Johnson (Con.) te lonen. De Tories behalen lijken af te stevenen op een ruime meerderheid. De Conservatieven halen in totaal 368 van de 650 zetels in het Britse Lagerhuis binnen, een winst van 50 zetels. De linkse oppositiepartij Labour krijgt zware klappen en zakt naar 191 zetels. De partij van Jeremy Corbyn verliest maar liefst 71 zetels.

De Brexit Party van Nigel Farage haalt geen enkele zetel binnen. De pro-EU Liberal Democrats van Jo Swinson gaan er slechts licht op vooruit, met in totaal 13 zetels. Tot slot boeken ook de Schotse nationalisten van de SNP forse winst. Zij springen van 35 naar 55 zetels.

De exitpoll heeft een foutenmarge maar is in het verleden vrij accuraat gebleken.