In Lanaken zijn zondagavond drie asielzoekers gearresteerd nadat ze in het lokaal asielzoekerscentrum met elkaar op de vuist waren gegaan. Een Afghaanse asielzoeker kreeg daarbij hete olie over zich gegoten door een Palestijn. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Uit vertrouwelijke rapporten van Fedasil blijkt dat asielcentra in ons land geteisterd worden door geweld. In de laatste 6 maanden van vorig jaar vonden er maar liefst 40 ernstige incidenten plaats in Belgische asielcentra, meer dan één per week dus. Enkele maanden geleden werd zelfs een 9-jarige Palestijnse jongen vermoord in een centrum voor asielzoekers in het Antwerpse Broechem.

Asielzoekers vechten met hete olie

Afgelopen zondagavond vond een ernstige vechtpartij plaats in het asielzoekerscentrum van het Limburgse Lanaken. In de keuken van het asielcentrum ontstond ruzie tussen een enkele Afghanen en Palestijnen. Die ruzie escaleerde en er ontstond een vechtpartij. Eén van de Palestijnen nam vervolgens kokende olie en goot die over één van de Afghanen. 

Het slachtoffer moest met ernstige brandwonden door de hulpdiensten naar het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek gebracht worden. Ook de lokale politie kwam ter plaatse en arresteerde drie relschoppers.