In amper twee weken tijd werden in het Brusselse maar liefst drie gewapende overvallen gepleegd. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Van de daders, die steeds erg gewelddadig te werk gaan, ontbreekt voorlopig elk spoor. Mogelijk gaat het steeds om dezelfde daders. 

Op vrijdag 6 december stormden drie gewapende overvallers een Total-tankstation in Overijse binnen. Het trio knevelde de 60-jarige uitbater en een klant die op dat moment ook in de winkel van het tankstation was. Een tweede klant werd met een revolver op het hoofd geslagen. Ze maakten twee gsm’s, een horloge en 700 euro buit. Na die overval pleegden ze ook een carjacking en gingen ze er met een gestolen Mercedes vandoor. 

Brusselse rand

Drie dagen later werd een gewapende overval gepleegd op een Q8-tankstation in Dilbeek, net als Overijse vlakbij Brussel. Ook hier gingen de overvallers erg gewelddadig te werk. Ze plaatsten een revolver tegen het hoofd van de uitbater en haalden vervolgens de trekker over. Het wapen bleek ongeladen te zijn. De overvallers gingen er vandoor met het geld uit de kassa en pakjes sigaretten. 

Afgelopen nacht vond opnieuw een gewapende overval plaats op een tankstation in de Brusselse rand. Omstreeks 4u45 stormden de overvallers een Q8-tankstation in Tervuren binnen. Ze sloten de uitbater op in de kelder van het tankstation, waar ze hem vastmaakten met handboeien. Ook hij werd met een revolver op het hoofd geslagen. Vervolgens gingen de overvallers terug naar boven en maakten ze cash geld, sigaretten en lottobiljetten buit. In totaal gaat het om duizenden euro’s.

Het Leuvense parket bevestigt de feiten en onderzoekt of er een link is tussen de drie gewapende overvallen. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.