In een opzienbarende post op zijn facebookpagina, haalt voormalig schepen van financiën Christophe Peeters (Open Vld) vernietigend uit naar zijn eigen partij. Zowel de partijtop van Gent als nationale top delen in de klappen. De uithaal komt er een jaar nadat hij opzijgeschoven werd door zijn eigen partij.

In het licht van de desastreuze peiling voor de Open VLD, maakte Christophe Peeters zijn harde en rake analyse. Peeters verwijt zijn partij “eigenwaan, blinde ambitie en postjespakken“. Iets wat hij eerder al zag in Gent en wat hij nu ook ziet terugkeren op nationaal niveau. Volgens hem is het duidelijk dat de kiezer niet zit te wachten op die zaken. Dit kan gezien worden als een vingerwijzing naar Mathias De Clercq die vanuit Gent paars-groen bepleitte. Die piste verdeelt de partij diepgaand.

Misplaatste morele superioriteit

De liberaal verwijst tevens naar de onbehoorlijke retoriek waarmee partijtoppers uitpakken: “Ook daar dreigen ze de liberale partij te verscheuren, als onverdraagzame predikers van een misplaatste morele superioriteit“. Hiermee bedoelt hij duidelijk figuren zoals Bart Somers en Gwendolyn Rutten. 

Naast de “holle frasen en gratuite beschuldigingen” mist Christophe Peeters ook “inhoud ernst en pragmatisch realisme” bij de Open Vld. De partij faalt zo in haar ambities rond budget, economie en ecologie volgens de voormalige schepen. 

De Gentse politicus sluit af met een strijdbaar citaat van Józef Pilsudski waaruit hij ambitie laat blijken om politiek verder te doen: “Winnen en op je lauweren rusten, dat is verliezen. Verslagen worden en niet opgeven, dat is winnen“.