Asielzoekers hebben opnieuw een tentenkamp gebouwd in de buurt van de snelwegparking in Wetteren. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Die snelwegparking werd enkele maanden geleden nog gesloten vanwege de aanhoudende overlast van transitmigranten.

De problematiek van illegalen die via onze snelwegen Groot-Brittannië willen bereiken, sleept al jaren aan. Geweld en agressie jegens vrachtwagenchauffeurs en politie door die zogenaamde ‘transitmigranten’ zijn schering en inslag op tientallen van snelwegparkings tussen Brussel en de kust. Vrachtwagenchauffeurs en transportbedrijven trokken al meermaals aan de alarmbel, zonder veel resultaat. 

Snelwegpraking Wetteren recent nog gesloten

Vandaag raakte bekend dat langs de E40 in Wetteren sinds enkele dagen opnieuw een geïmproviseerd tentenkamp ontstaan is waar transitmigranten verblijven. Overdag verblijven ze in het kamp, maar wanneer het donker wordt trekken ze naar de snelwegparkings in de buurt en proberen ze in te breken in vrachtwagens. Op die manier hopen ze Groot-Brittanië te bereiken.

“De jongste week kregen we weer heel veel klachten binnen over de dagelijkse transmigrantenstroom richting snelwegparking E40. Maar bewoners zijn het beu om naar de politie te bellen omdat er toch niet gereageerd wordt”, zegt gemeenteraadslid Wouter Bracke (Vlaams Belang) aan HLN.

Enkele maanden geleden werd de snelwegparking langs de E40 in Wetteren nog gesloten vanwege de overlast van transitmigranten.