De Antwerpse, allochtone drugs-gangster Gabriël Chérif (32) – die bekendstaat als ‘Lange Vingers’ omdat hij grote hoeveelheden cocaïne zou hebben gestolen van de ‘mocromaffia’ – zou opnieuw hebben geprobeerd om zijn dood te ensceneren. Hij verspreidde daarvoor foto’s van zijn eigen lichaam, schijnbaar gefolterd en levenloos. Specialisten beweren echter in Het Nieuwsblad dat het wel gaat om het effectieve lichaam van Chérif, maar dat de verwondingen vals zijn. Het nieuws zorgt al dagen voor deining in de onderwereld, want allicht zijn alle recente granaataanslagen te wijten aan de klopjacht gaande op Chérif.

Gabriël ‘Lange Vingers’ Chérif is dood. Of tenminste, dat wil Chérif iedereen laten denken. Het gaat intussen al om de tweede maal in enkele maanden tijd dat de drugscrimineel zijn dood veinst om zo zijn achtervolgers kwijt te raken. Zijn meeste recente stunt is het verspreiden van enkele foto’s waarop hij te zien is met diepe snij- en steekwonden over zijn hele lichaam en het woord ‘thief’ in zijn borstkas gekerfd. Gekleed in niet meer dan een Armani-boxer hangt de 32-jarige drugscrimineel onderuitgezakt en vastgebonden in een stoel. Zijn hoofd wordt hierbij triomfantelijk omhooggehouden door zijn ‘beul’. De boodschap moet duidelijk zijn: Chérif is doodgemarteld door een – Albanese – bende.

Cocaïne-gangster Chérif – vroeger Aslim – probeert mocromaffia op verkeerde been te zetten, maar faalt keer op keer 

Alleen, volgens enkele artsen die de foto’s bestudeerden werden de ‘verwondingen’ niet aangebracht met messen en gasbranders, maar door een make-upartiest. Ze baseren zich daarvoor vooral op de huidskleur van het ‘slachtoffer’, die niet bleek genoeg is voor een gemartelde of overleden persoon. Voor zulke diepe sneden lijkt er dan ook te weinig bloedverlies. De kans dat de drugsbendes in de leugen zullen trappen, is dan ook miniem.

Chérif, vroeger Aslim, probeerde enkele weken geleden al zijn dood te veinzen door een vals overlijdensbericht te verspreiden in het drugsmilieu. Een attest van de Gambiaanse politie moest aantonen dat hij verdronken was in het meer van Bijilo. Hij werd echter wat later levend gespot in Borgerhout met een pruik. Aslim/Chérif was vroeger actief als ‘uithaler’ voor de cocaïnebendes in Antwerpen. Als dusdanig moest hij drugs halen uit de zeecontainers die in de haven van Antwerpen toekwamen. Dat mislukt soms echter door douanecontroles, maar bij Chéerif waren die controles wel héél vaak het geval, of zo wilde hij het laten geloven. Zo zou hij tot zeven keer toe douanepapieren hebben nagemaakt om de inbeslagnames geloofwaardig te laten lijken.

De gestolen cocaïne zou de gangster dan voor eigen rekening zijn gaan verkopen, maar wel in de originele verpakking, waar ’88’ op gestempeld stond. De mocromaffia – de bendes van vooral Marokkaanse origine die de cocaïnehandel in Antwerpen controleren – organiseerde hierop een ware klopjacht waarbij ook Chérifs familie werd geviseerd en waaraan de recente reeks granaataanslagen in en rond Antwerpen zo goed als zeker aan gelinkt is.

Lees ook:

Criminologe: “Niet bewezen dat legalisering werkt tegen mocromaffia”