Zo’n drie buurtbewoners van jeugdhuis JOME in Aalst hebben er zaterdagnacht eigenhandig voor gezorgd dat een feestje ten voordele van de ‘Warmste Week’ werd stilgelegd. Ze belden meer dan 50 keer naar de politie met klachten van geluidsoverlast. Hoewel de actie vergund was en de organisatie op voorhand de buurtbewoners had ingelicht, legde de politie de boel toch stil na de regen van klachten, schrijft Het Laatste Nieuws.

De opbrengsten van het feestje gaan naar de vzw Levensvreugde in Aalst. De organisatoren vrezen nu echter dat ze door de vervroegde sluiting een veel lager bedrag zullen kunnen overmaken naar dat goede doel. Niet alleen de muziek werd namelijk stilgelegd, ook de bar moest er aan geloven. Daarnaast zou er ook nog een GAS-boete boven het hoofd van de organisatoren hangen wegens de geluidsoverlast.

Organisatie betreurt verzuurde reacties, maar blijft positief

“Het is echt ontzettend jammer dat enkele verzuurde reacties dit feest hebben laten stil leggen”, vertelt één van hen aan Het Laatste Nieuws. Nochtans bleef het volume van het feestje – op enkele pieken na – steeds onder de 95 dB. Dat stelden de organisatie en de politie zelf vast met een decibelmeter. “De limiet moest naar 85 dB, maar door het vele volk bleven we rond de 90 hangen”, klinkt het nog.

Dat amper een drietal buurtbewoners er nu eigenhandig voor gezorgd hebben dat het jeugdhuis minder geld aan het goede doel kan geven, deert de jongeren niet. “Voor deze verzuurde reacties laten wij ons echt niet tegenhouden”, klinkt het vastberaden. “Volgend jaar staan we hier opnieuw.”