Bij een aanval op een protestantse kerk in Burkina Faso zijn zondag zeker 14 doden gevallen. De slachtoffers woonden op dat moment een mis bij.

De aanval vond plaats in het dorp Hantoukoura in het oosten van Burkina Faso. De slachtoffers woonden op dat moment een mis bij. Er zouden zeker 14 doden zijn gevallen, daarnaast zouden er vele gewonden zijn. Gewapende mannen zouden de aanval hebben uitgevoerd en de gelovigen hebben geëxecuteerd, met inbegrip van de pastoor en aanwezige kinderen. De schutters zouden nadien op scooters gevlucht zijn.

Meer aanvallen op christenen in West-Afrika

President Roch Marc Christian Kabore veroordeelde “de barbaarse aanval”. Hij bood “diepste medeleven aan aan de nabestaanden” en hoopte op “een spoedig herstel van de gewonden”.

Een islamistische opstand houdt Burkina Faso in haar greep. Grote delen van het land zijn daardoor onbestuurbaar geworden. In de grensregio met Niger – waar de aanval plaats vond – vonden het afgelopen jaar verschillende aanvallen plaats door jihadistische groeperingen met banden met al Qaeda en Islamitische Staat. Ook in andere West-Afrikaanse landen nemen aanvallen op christenen toe.

De afgelopen jaren werden honderden mensen in Burkina Faso gedood door jihadisten. Op 6 november kwamen in de regio 39 mensen om het leven toen gewapende mannen het vuur openden op een konvooi van bussen met mijnwerkers.