“Zender hield reportage over Epstein tegen”

0
570

In een gelekte video beweert nieuwsanker Amy Robach van ABC News dat haar televisiezender in 2015 een exclusieve reportage over de steenrijke zedendelinquent Jeffrey Epstein tegenhield. De opname werd gepubliceerd door het conservatieve burgerjournalistieke collectief Project Veritas.

“Ik heb dit verhaal al drie jaar. Ik heb dit interview met Virginia Roberts”, zegt Amy Robach, verwijzend naar Virginia Roberts – één van de slachtoffers van Jeffrey Epstein. “We zouden het niet uitzenden. Allereerst werd mij verteld: ‘Wie is Jeffrey Epstein? Niemand weet wie dat is. Dit is een stom verhaal’.”

“Britse koningshuis bedreigde zender”

Volgens Roberts had Prins Andrew van het Britse koningshuis seks met haar toen ze minderjarig was. Volgens Robach “bedreigde” het Britse koningshuis de zender “op een miljoen verschillende manieren”. “We waren zo bang dat we Kate en Will niet zouden kunnen interviewen dat we – dat heeft het verhaal ook in de kiem gesmoord”, zegt Robach.

Volgens Robach zou haar materiaal ook de voormalige president Bill Clinton (Dem.) en de beroemde advocaat Alan Dershowitz impliceren. “Het was ongelooflijk wat we hadden, Clinton, we hadden alles”, klinkt het. Volgens Robach had Roberts foto’s en verklaringen van advocaten die haar beweringen staafden.

“Epstein werd vermoord”

“Ik heb drie jaar lang geprobeerd om het uitgezonden te krijgen, zonder resultaat. En nu […] deze nieuwe onthullingen en ik had het verdomme al allemaal”, zegt een gefrustreerde Robach.

In het videofragment zegt Robach ook dat ze denkt dat Epstein geen zelfmoord pleegde, maar dat hij werd vermoord. “Hij heeft zijn hele leven lang mensen gechanteerd. Er waren veel mannen in die vliegtuigen, veel mannen die dat eiland bezochten, veel machtige mannen die in die flat kwamen. Ik wist het meteen”, zei het nieuwsanker.

Robach ontkent 

In een reactie op de publicatie door Project Veritas zei Robach dinsdag dat het verhaal nooit opzettelijk werd onderdrukt door ABC News. “Ik was boos dat een belangrijk interview dat ik had uitgevoerd met Virginia Roberts niet uitgezonden werd omdat we niet voldoende bevestigend bewijs vonden om te voldoen om te voldoen aan de redactionele normen van ABC”, klinkt het.

“Mijn opmerkingen over prins Andrew en haar bewering dat ze Bill Clinton had gezien op Epstein’s prive-eiland waren in verwijzing naar wat Virginia Roberts zei in dat interview in 2015. Ik verwees naar haar beschuldigingen”, aldus Robach.

“Het interview zelf, terwijl ik teleurgesteld was dat het niet werd uitgezonden, voldeed niet aan onze normen. In de jaren daarna heeft niemand mij of het team ooit versteld om te stoppen met verslag uit te brengen over Jeffrey Epstein en we zijn doorgegaan met het agressief nastreven van dit belangrijke verhaal.”

Opnieuw twijfels over zelfmoord Jeffrey Epstein