De 44-jarige Yacine B. is opgepakt voor de verkrachting van een studente in Brussel. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Hij deed zich voor als taxichauffeur, lokte de jonge vrouw mee en verkrachtte haar. Opvallend: de allochtoon van Noord-Afrikaanse origine werd al gezocht door de politie voor drie andere zedenfeiten, eerder dit jaar in het Brusselse. 

Vorige week plaatste een studente van de ULB een bericht op Facebook waarin ze vertelde verkracht te zijn na een studentenfeest in Brussel. Onderweg naar huis werd ze aangesproken door iemand die zich voordeed als taxichauffeur. Hij bood haar een lift aan, waar de jonge vrouw op inging. Maar de man bleek helemaal geen taxichauffeur. Hij verkrachtte de jonge vrouw en liet haar daarna achter. 

Yacine B. al gezocht voor verkrachting

Vrijdag werd de 44-jarige Yacine B. opgepakt als vermoedelijke dader van de verkrachting. De man van Noord-Afrikaanse origine werd al gezocht voor drie andere zedenfeiten die eerder dit jaar werden gepleegd in het Brusselse. Dat stelde parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse tijdens een persconferentie. Mogelijks kunnen er zelfs nog meer verkrachtingszaken opgelost worden waarin Yacine B. de dader was.

Hij ging telkens op dezelfde manier te werk. “Hij pikte ’s nachts jonge, vrouwelijke studentes op aan Collecto-punten of andere gelijkaardige locaties en probeerde hen ervan te overtuigen in zijn wagen te stappen”, aldus de parketwoordvoerster.

Momenteel verblijft Yacine B. in de cel. Hij werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst en is in verdenking gesteld voor verachting aanranding van de eerbaarheid met geweld en wapenvertoon.