Donderdagavond laat werd er een woning beschoten in Ekeren. De politie en het parket zijn een onderzoek gestart. Vermoedelijk heeft de dader zich van adres vergist, want het huis wordt bewoond door een 74-jarige vrouw. Dat weet De Standaard.

Rond 23 uur ‘s avonds hoorden buurtbewoners een reeks schoten. De woning is een hoekhuis aan de Oudebaan in Ekeren. Er is minstens zes keer geschoten op het raam. In het huis is de ravage groot. De gebruikte kogels zijn van een zwaar kaliber. 

Getuigen zagen de verdachte op straat lopen. Zo verklaart garagist Dirk Gijs aan De Standaard: “Ik keek wat er aan de hand was en ik zag een donker gedaante over het voetpad weglopen. Hij droeg een pet en had een groot machinegeweer in zijn handen. Ik riep hem nog na: ‘Waar ben je mee bezig, jongen?’ Hij rende te voet weg in de richting van de Kapelsesteenweg.”

Op de straat lagen er heel wat kogelhulzen. De 74-jarige bewoonster van het huis, Marijke, wist eerst niet goed wat haar overkwam. “Ik dacht eerst dat mijn verwarming was gesprongen, omdat er een groot gat in de radiator zat. Maar de kogels zijn overal doorgevlogen. De schade binnen is enorm. Ik mag van geluk spreken dat ik het kan navertellen.”

Vergissing

Volgens de politie betreft het waarschijnlijk een afrekening. De bejaarde vrouw kan op geen enkele manier met criminele feiten in verband gebracht worden. Vermoedelijk moet de politie kijken in de richting van het drugsmilieu. De schietpartij doet eerder denken aan een poging tot afrekening of intimidatie. 

Mocro-oorlog 

Antwerpen is al langer in de ban van een felle strijd in het drugsmilieu, de zogenaamde ‘Mocro-oorlog‘. Eerder op de dag werd er ook al met een zoveelste handgranaat gegooid. De ontmijningsdienst DOVO moest het springtuig gecontroleerd laten ontploffen. 

De mocro-oorlog in Antwerpen tussen verschillende drugbendes – veelal van Marokkaanse origine – heeft op een goeie drie jaar tijd nu al zeventig gekende schietpartijen op de teller, inclusief granaataanslagen.