Inmiddels is er meer gekend over de relatiemoord in Wevelgem die dinsdagochtend plaatsvond. Ridoan O., 39 jaar oud en van Marokkaanse achtergrond, bracht zijn ex-vrouw Jill Himpe (36) om het leven met messteken, zo schrijft Het Nieuwsblad. De man had een zwaar crimineel verleden en werd recent nog opgepakt wegens stalkingsactiviteit jegens zijn ex-vrouw, maar mocht toch op vrije voeten blijven. Het bleek fataal.

Dinsdagvoormiddag merkte een buurtbewoonster op dat de voordeur van de familie Himpe openstond. Het hondje van de familie liep binnen en buiten en er was bloed te zien op het voetpad. De politie kwam ter plaatse en het lichaam van Jill Himpe werd levenloos aangetroffen in de keuken. Nog voor dat de familie werd ingelicht, kreeg de schoonbroer van het slachtoffer echter een telefoontje van Ridoan. “Sorry”, zei de verse moordenaar onaangedaan. Toen het familielid vroeg waarom, antwoordde de Belgisch-Marokkaanse man: “Dat zal je nog wel zien.”

“Ons geloof in de politie is weg”

Op een carpoolparking in Deerlijk aan de E17 ontdekte de politie een met bloed besmeurde Peugeot. Het voertuig van het slachtoffer, zo bleek later. Men vermoedt dat Ridouan zijn ex-vrouw die ochtend had gevolgd toen ze naar het werk ging. Het is mogelijk dat de vrouw in de auto is vermoord, al moet het sporenonderzoek de details nog verder uitklaren. O. heeft na zijn daad alleszins naar de woonst van de moeder van het slachtoffer – waar Jill onderdook uit schrik voor haar ex-man – gereden om er het lijk te leggen. Hierna gaf Ridoan zich aan bij de politie, samen met zijn advocaat.

De hele affaire is extra treurig omdat de man zijn ex na de scheiding al maanden bedreigde en belaagde, maar er weinig tot niets werd ondernomen door de ordediensten. “Hij had al aan de deur gestaan met een groot mes”, vertelt een familielid in Het Nieuwsblad. “De politie kwam dan, maar na twee uur was hij weer vrij. Ons geloof in de politie is weg.” Dit had als gevolg dat Jill een leven van schrik moest leiden: “Als Jill ook maar vermoedde dat hij weer eens in de straat was, sloot ze zich op in de badkamer. Zo bang was ze.”

Ridouan had tevens een zwaar crimineel verleden. De man was eerder veroordeeld voor drugsfeiten en voor afpersing. Gewapend met pistool en mes zou hij een kerel uit het drugsmilieu geld hebben afgetroggeld. Hij kreeg er slechts twee jaar celstraf voor. Hierna kwam hij vrij, werkte in de horecasector, voerde sinaasappelen in vanuit Marokko en kwam zelfs op voor de sp.a. De man verschijnt morgen voor de onderzoeksrechter.

Lees ook:

Wevelgem: Vrouw vermoord door stalker met “gerechtelijk verleden”