Californië is opnieuw opgeschrikt door een dodelijke schietpartij. Een schutter opende het vuur op een achtertuin in Fresno waar mensen samenkwamen om een ‘American football’-wedstrijd te bekijken. Er vielen vier doden en zes gewonden. 

De schutter zou de achtertuin van het huis zijn binnengewandeld en daar het vuur hebben geopend. Een familie en vrienden verzamelden in de achtertuin om een ‘American football’-wedstrijd te bekijken. De dader ontvluchtte het plaats delict. Op dit moment houdt de politie een klopjacht naar de dader.

Alle slachtoffers Aziatische mannen

Er vielen vier doden en zes gewonden. Drie slachtoffer overleden ter plekke en een vierde slachtoffer overleed in het ziekenhuis. Er waren een dertigtal mensen aanwezig op het feest op het moment van de feiten. Alle slachtoffers waren Aziatische mannen tussen de 25 en 35 jaar oud. 

“De agenten kwamen ter plaatse. Wij vonden verscheidene individuen die in de achtertuin zijn overleden. We hebben meerder slachtoffers van een schietpartij”, zei Bill Dooley van de politie van Fresno. “Wat wij weten is dat dit een bijeenkomst was van familie en vrienden in de achtertuin. Iedereen keek deze avond naar football de woonplaats naderden, de achtertuin in glipten en het vuur openden.”

Schietpartij op school

Vorige week vielen twee doden toen een schutter op zijn zestiende verjaardag het vuur opende op zijn school in Santa Clarita in zuiden van Californië, waarna hij zichzelf door het hoofd schoot. Er vielen twee slachtoffers, een zestienjarig meisje en veertienjarige jongen. De dader overleed later aan zijn verwondingen. Er vielen drie gewonden.