Op zijn zestiende verjaardag opende een student het vuur op zijn school in Santa Clarita in zuiden van Californië. Er vielen twee doden en drie gewonden.

Op zijn zestiende verjaardag opende de schutter het vuur op zijn school in Santa Clarita in zuiden van Californië. Hij leegde het magazijn van zijn pistool op zestien seconden tijd, waarna hij zichzelf door het hoofd schoot. Er vielen twee slachtoffers, een zestienjarig meisje en veertienjarige jongen. Er vielen drie gewonden. De dader overleefde schotwond die hij zichzelf had toegebracht en bevindt zich in ernstige toestand in het ziekenhuis.

Vooralsnog geen duidelijkheid over motief schutter

“Van waar hij zich bevond, achtervolgt hij niemand, hij schiet van waar hij staat tot hij zichzelf neerschiet”, zegt politieagent Kent Wegener over een video van het incident. Volgens de politie handelde de schutter alleen.

De autoriteiten tasten vooralsnog in het duister over het motief van de dader. Volgens buren leek de dader introvert, stil en verdrietig. Hij zou zijn vader enkele jaren geleden hebben verloren aan een hartaanval, kort nadat de oude man zijn leven terug op de rails had gekregen na jaren van alcoholmisbruik.

De dader zou een blanke vader en een Japanse moeder hebben. Hij zou aan atletiek doen op school en bij de scouts zitten. Het is voorlopig niet bekend hoe de dader aan een vuurwapen kwam.