Trump: “Johnson en Farage moeten samenwerken”

0
500

De Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) heeft donderdag gezegd dat de Britse premier Boris Johnson (Con.) en Nigel Farage (Brexit) zouden moeten samenwerken in de aanloop naar de verkiezingen om een “onstuitbare kracht” te vormen.

De Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) werd door Nigel Farage (Brexit) geïnterviewd tijdens zijn radioprogramma op LBC. “Ik wou dat jullie twee kerels samen konden komen, ik denk dat het geweldig zou zijn”, zei Trump. De Amerikaanse president noemde de Britse premier Boris Johnson (Con.) een “fantastische man”.

Johnson en Farage “samen onstuitbare kracht”

“Ik zou jou en Boris willen zien samenkomen, omdat jullie samen werkelijk sterk zouden staan. Ik weet dat jullie uiteindelijk iets zouden doen wat geweldig zou kunnen zijn als jullie samenkomen als, je weet wel, een onstuitbare kracht”, zei Trump.

Tegelijkertijd had Trump bedenkingen bij het Brexit-akkoord van Johnson. “Bepaalde aspecten” van het akkoord zouden het voor het Verenigd Koninkrijk onmogelijk maken om een handelsakkoord met de VS te sluiten, klinkt het.

Over de linkse oppositieleider Jeremy Corbyn (Labour) had Trump dan weer minder lovende woorden. “Hij zou zo slecht zijn, hij zou je op zo’n slechte manier nemen. Hij zou je echt naar een slechte plaats leiden”, zei Trump. “Donald Trump probeert zich te bemoeien met de Britse verkiezing om zijn vriend Boris Johnson gekozen te krijgen”, reageerde Corbyn in een tweet.