Gisteren raakte bekend dat Europees Parlementslid Kris Peeters (CD&V) politiebewaking krijgt. De reden volgens Het Laatste Nieuws? Bedreigingen door een 31-jarige man die bekend is in extreemrechtse kringen. Een officiële bevestiging kwam er evenwel nog niet. 

Peeters, vorig jaar nog de grote CD&V-uitdager van Bart De Wever (N-VA) in Antwerpen om de burgemeesterssjerp te winnen, verhuisde begin vorige maand – exact een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen – terug naar Puurs. Een gemeenteraadsmandaat moest hij niet afgeven, gezien de toenmalige Antwerpse lijsttrekker Peeters die functie nooit opnam om “verjonging” te laten plaatsvinden. Momenteel is de christendemocraat Europarlementslid.

“Als je in God gelooft, bid dan maar tot hem – ook al zal dat niets uithalen”

Dit weekend werd een 31-jarige man opgepakt voor bedreigingen aan Europees Parlementslid Kris Peeters (CD&V). Nadien werd hij vrijgelaten op voorwaarde dat hij geen contact zou hebben met de Peeters of zijn familie.

Volgens Het Laatste Nieuws zouden de bedreigingen via sociale media zijn geuit en meer precies Twitter. Een van de tweets die de krant hiermee in verband brengt laten niets aan de verbeelding over: “je denkt dat je veilig bent met je lijfwacht, maar wacht maar. Als je in God gelooft, bid dan maar tot hem – ook al zal dat niets uithalen”. Een andere bedreiging leest volgens de krant als volgt: “als ik op een dag mijn dreigementen zal uitvoeren, dan zal jouw vrouw niets anders kunnen doen dan mijn avonturen volgen op de televisie[;] ik zal p*ssen op jouw lijk”.

Volgens de krant zou het gaan om een 31-jarige man die bekend is in extreemrechtse milieus.