De Parijse politie is donderdag begonnen met een grote operatie om de migrantenkampen aan de noordelijke stadsrand op te ruimen. De kampen huisvesten duizenden migranten, vaak in smerige omstandigheden.

De operatie begon donderdagochtend en er namen ongeveer 600 politieagenten aan deel. De kampen situeren zich langs grote wegen of onder viaducten en bruggen rond Porte de la Chapelle in het noorden van Parijs. Er woonden tussen 1.500 en 3.000 migranten, waaronder 250 vrouwen en kinderen. In de buurt van de kampen bevindt zich ook een beruchte plek waar goedkope crack verkocht wordt, vaak aan de migranten.

“Gevaar voor migranten in kamp en automobilisten”

“Ik kan niet toestaan dat zo’n gevaarlijke situatie zich ontwikkelt, niet alleen voor degenen die zich in het kamp vestigen, maar ook voor de automobilisten. Dit kan niet doorgaan”, zei de Parijs politiechef Didier Lallement.

Honderden migranten werden met de bus naar asielzoekerscentra en sporthallen in de regio gebracht. Ondertussen veroorzaakte de actie grote verkeershinder in het gebied. Verschillende wegen rond Porte de la Chapelle werden afgesloten.

Woensdag kondigde de regering van de Franse president Emmanuel Macron (LREM) een hele reeks nieuwe immigratiemaatregelen aan. Zo wordt het asielbeleid verstrengd en krijgen asielzoekers moeilijker toegang tot de Franse gezondheidszorg.

Frankrijk verstrengt migratiewetten: geen ‘wir schaffen das’ meer

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken