De politie van Oostende heeft afgelopen vrijdag vier illegale transitmigranten opgepakt die doorheen de dag maar liefst 15 smartphones gestolen hadden. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) werd ingelicht over de feiten, maar of de illegalen op dit moment nog in de cel zitten is niet duidelijk. 

Momenteel zouden er ruim 200.000 illegalen en transitmigranten (illegalen die geen asiel willen aanvragen in ons land maar willen doorreizen) verblijven in ons land. Zeker in West-Vlaanderen, gezien haar geografische ligging een trekpleister voor transitmigranten, ondervindt men dagelijks de gevolgen van de illegalen die er verblijven. Diefstallen en inbraken zijn er dagelijkse kost, maar ook steekpartijen en aanrandingen zijn er niet zeldzaam meer.

Oostende

Vrijdag kreeg de lokale politie van Oostende plots verschillende oproepen van diefstallen op enkele uren tijd. Telkens werden daarbij smartphones gestolen. Eén van de slachtoffers kon een goede beschrijving geven aan de politie en een paar uur later trof de politie de mannen aan langs de Visserskaai in Oostende. 

De politie doorzocht de bezittingen van de vier mannen en trof daarbij inderdaad heel wat smartphones aan, maar liefst 15 om precies te zijn. Die hadden de mannen doorheen de dag gestolen. Bovendien bleek dat het kwartet niet in het bezit is van geldige verblijfsdocumenten en ze dus illegaal in ons land verbleven. De transitmigranten werden opgepakt.

Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) werd op de hoogte gebracht van de feiten, zij beslissen immers wat er met de vier illegalen zal gebeuren.